Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Последните публикации на: printstream
Forum LEADER Computers
септември 25, 2020, 06:17:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Лятна ИНТЕРНЕТ промоция! -> Заплащате 5 месечни такси ползвате 6, плащате 10 ползвате 12 месеца
 
  Начало Forum Помощ Търси Вход Регистрация  
+-+-
Промо

+- Потребител
Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?
+- Статистика
Members
Total Members: 131
Latest: cveti92.
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 37
Total Topics: 32
Most Online Today: 10
Most Online Ever: 86
(декември 09, 2013, 11:03:18 )
Users Online
Members: 0
Guests: 9
Total: 9
  Покажи публикации
Страници: [1]
1  LEADER Съвети и препоръки / Как да направим правилният избор за покупка на ... / НЕТБУК или ТАБЛЕТ – NETBOOK OR TABLET -: февруари 08, 2012, 03:19:05
Apple’s iPad е един от най-продаваните продукти на пазара за 2010 година. Преди да бъде пуснат на пазара, хората имаха огромен интерес към netbook компютрите. Изглежда, че сега интересът се е изгубил!

Какво е Netbook ?

Описание на netbook
Netbook компютрите са създадени да бъдат прости за употреба и леки на тегло, с основните функции на лаптоп и възможност за сърфиране в нета. Лекото тегло и малък размер го правят изключително лесен за носене. Въпреки това хората могат да не останат доволни от малкият екран и орязана конфигурация.  

Какво е Tablet?

Описание на Тablet
Таблета е компактно електронно устройство което ни предлага подобни функции като на компютър или лаптоп. Те разполагат с тъч скриин и са разработени за работа в интернет.

Netbook Vs Tablet PC: война на бъдещето
Netbooks и Tablets за еднакви в някои аспекти. Въпреки това са доста различни.

Сравнение:
Операционна система – повечето от netbook компютрите са базирани за Windows, дoкато таблетите използват Android OS.
Потребителски интерфейс – таблетите обикновено предоставят приложения които да могат да се управляват лесно с тъч скриин дисплея. Да, има netbook компютри с тъч скриин дисплей, но те все още продължават да имат интерфейс като лаптоп.
Хардуерна спецификация – Netbook компютрите са с по-добра конфигурация, ако го сравняваме с таблет. Таблетите нямат клавиатура и това е най-лошото. Да не се забравя, че клавиатурата го прави лек и компактен.  
Цена – цената на нетбука е по-ниска, може би защото производството на този вид технология е по-лесно. Таблетите са доста гореща оферта днес, от скоро са на пазара, това може би внася и още малко разлика в цената.
Кои е по-добър?
Предполагам различните хора ще имат различен вкус.
Таблетите могат да са много добър избор за хора които искат да имат бързо и впечатляващо устройство, което може да се управлява лесно чрез докосване  с пръст.
Въпреки това нетбук компютрите ще са отличен избор за хората които искат малък надежден лаптоп и имат нужда от клавиатура за да свършат по-бързо работата си.
Ако ме питате мен, аз съм като че ли повече за нетбук компютрите. Погледнете нашите предложения: http://leader.vratza.com/bg/tableti1/

2  LEADER Принтери и консумативи / Зареждане на консумативи / Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS -: февруари 07, 2012, 03:18:20
Какво е Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS

Система за непрекъснато подаване на мастило (continuous ink supply system – CISS) е метод за доставяне на голям и на практика неприключваш поток от течно мастило в сравнително малки печатащи глави. Много бизнес и професионални принтери имат вградена в себе си система за непрекъснато печатане, като по този начин осигуряват по-голям и бърз капацитет на печатане. Някой компании също произвеждат аксесоари с помощта на които е възможно да се приспособи даден модел принтер в такъв с непрекъснато подаване на мастило.
Система за непрекъснато подаване на мастило съдържа мастилници (пълнители), подобни на оригиналните, няколко маркуча свързващи контейнерите със мастило със печатащата глава и респективно мастилниците. Механизма на работа на системата е простичък. По време на печатането има необходимост от приток на мастило. Като резултат на това се проявява недостиг на мастило в резервоарите. CIS системата е напълно геометрична (разработена на принципа на скачените съдове), ето защо недостига на мастило се компенсира с ново мастило доставено през свързващите мастилниците маркучи. По този начин константно количество мастило се доставя в печатащите глави.
Сравнение на мастилници на печатаща глава
Повечето ниско бюджетни принтери предназначени за крайният клиент разполагат с мастилници поставени директно на совалката на печатащата глава. Тези мастилници могат да има много малък обем, от порядъка на 10 мл. Което обуславя и тяхната честа подмяна.


По-скъпите, бизнес клас принтери разполагат със значително по-голям обем мастило в печатащите глави. Заради доста по-голямата маса и инерция, които добавя мастилото на печатащата глава се намалява прецизността на печата, затова е не възможно да се интегрират мастилниците на печатащата глава.

Разделянето на мастилниците от печатащата глава позволява презареждането или подмяната на мастилниците по време на процес на печатане. Докато ако мастилниците се намират на печатащата глава, неизбежно след подмяна се налага проверка за точността на печатащите глави а и обезателно прекратяване на текуща работа.Отделните мастилници могат да бъдат презаредени или подменени без да се прекратява голяма или много скъпа задача за печат, като например голям банер.

Аксесоари за модифициране
Много CIS системи са разработени за използване с повечето Lexmark, Epson, HP, Canon .. принтери. Тези системи дават възможност на потребителя да използва и по-евтини съвместими мастила, като мастила за печатане на тениски или други корпоративни нужди. По този начин потребителя може на много по-малка цена да изработи специални продукти без да закупува специални печатащи глави или оборудване

Ограничения на аксесоарите
Някои производители на принтери категорично забраняват използването на съвместими мастила и/или системи за подаване на мастило, защото ще се наруши гаранцията на продукта.

Много поръчково разработените принтери имат тясна или напълно затворена отвори около печатащата глава. Може да е трудни или невъзможно да се инсталират маркучите които трябва да се огъват и движат докато главата се мести. Възможно е се получи спиране на главата което пък от своя страна да доведе до доста по-сериозни проблеми.

Може да се наложи махане на част от обвивката на принтера или рязането на част от нея с цел осигуряване свободно движена маркучите.
Някои глави със мастилници на тях разполагат и със заключващ механизъм, които да подсигури стабилността на мастилниците върху совалката. Този заключващ механизъм може да блокира пътя поток ма мастилото в маркучите. Ето защо е възможно механизъм да бъде премахнат или модифициран съгласно нуждите на системата за подаване на мастило.
По принцип всяко модифициране на принтер със система за непрекъснато подаване на мастило или използване на съвместими мастила, би прекъснало гаранцията на продукта Ви от дефекти, нормално изхабяване. Въпреки това, има закони според които всеки производител трябва да предоставя възможност за използване на съвместими консумативи, такъв е US Anti-Trust Laws - United States Code Annotated – Title 15 Commerce and Trade. Chapter 50 Consumer Product Warranties 15 Section 2302.

Разгледайте някой от нашите предложения на адрес: http://leader.vratza.com/bg/mastilenostruyni-printeri/.
Моля, свържете се с нас за повече информация.
http://leader.vratza.com/bg/za-nas/


3  LEADER Принтери и консумативи / Зареждане на консумативи / Canon MP-250 не пуска мастило след презареждане -: февруари 07, 2012, 10:33:51
В отговор на въпрос на godech » Съб Фев 04, 2012 10:51 am

Заредих касетите и принтира идеално но от цветното пуска само жълтото а синьото и червено не,какъв би могъл да е проблема.Показва че тонер касетите са празни и мисля че това е проблема и не знам как да го излъжа че са пълни


Здравейте, това е нормално да се случва след като са презареждани със спринцовка. Проблема при Вас е в попаднал въздух в дюзите на печатащата мастилница. Дори и да има начин да накарате принтера да си мисли, че в главата има мастило, тя НЯМА да разпечатва. Решение на проблема може да намерите тук www.printstream.eu/viewtopic.php?f=3&t=11. По-долу ще опишем, защо се е получило и как да го отстраним, както и полезна информация за модела Canon MP 250 (цветен многофункционален мастилено-струен принтер):

Защо след презареждане на цветната глава някой от цветовете не печатат?
В цветните глави има три отделни контеинерчета. Всяко едно от тези контеинтерчета в запълнено с много добре абсорбираща гъбичка.

Презареждайки цветната глава се запълва точно това място. Проблема е, че когато си презареждате главата със спринцовка вкарвате въздух в гъбичките. Дори и да искате няма как да се предотврати това. По този начин се получава въздушен джоб между дюзите и мастилото, той не позволява мастилото да стиге до дюзите от където да се "изтрлеля" към хартията. На тази снимка добре се вижда ефекта от презареждане със спринцовка в обикновенна среда.

В най-лошият случай оставяйки дюзите без мастило води до изгарянето им. За да бъде презареждането ефективно е необходимо то да се прави във вакум. Така се гарантира, липсата на въздух, както и равномерното запълване с мастило от към печатащите дюзи. Ето за сравнение и снимки:

two_compair.jpg

Нядявам се сега да се разбира, защо два от цветовете Ви не пускат мастило.

Как да накараме цветната глава да печата с всички цветове?

След като разбрахме, че в главата има въздух и това е причината тя да не печата, ще трябва да направим няколко процедури. Като за начало може да се погледне тази тема www.printstream.eu/viewtopic.php?f=8&t=12. За да разберем кой от цветовете не е наред, вземете една мека салфетка и я притиснете кън печатащите дюзи за 3 секунди. Трябва да виждате много добър отпечатък и от трите цвята:

color_mark.jpg

При Вашият случай, мисля, че най-добре е да се поработи с вендузката от комплекта за презареждане, които сте си закупили. Ако нямате такава Ви показвам снимка:

ink_suck.jpg


1) Накиснете печатащите дюзи (2-4 мм от главата) в алкохол или спирт за 10 мин. Така ще сме сигорни, че няма засъхнало мастило в дюзите
2) Използвайте вендузата за да издърпате въздуха от картинката по-горе. В случай, че прилагаме тази процедура за цветна глава е добре за всеки цвят да се повтаря процедурата. За да издърпваме въздуха само от един цвят е необходимо дупките за пълнене с мастило на другите цветове да са затворени (залепете ги).
Това е разполоцението на цветовете за печатаща глава PG-511.

color_shem.jpg  
.
A ето и за PG-41:
color_shen41.jpg.


3) Продължавайте да дърпате със спринцовката докато не потече мастило. Издърпайте поне 1 мл мастило от всеки цвят.
4) Ако се наложи добавете още мастило след процедурите.

Повтаряйте стъпките докато на салфетката не се видят отпечатуци и от трите цвята.

Полезни съвети за Canon mp250 pixma Inkjet All-in-One Printer:
Принтера има вграден брояч на копията, които могад да се направят с една мастиленоструйна глава. След закопуване на нова той бива рестартиран автоматично в зависимост от модела на печатащата глава. За да може да се разпечатва с презареждани глави. Когато на монитора Ви изпише съобщение, че главата е празна задръжте бутона за отмяна на печат Resume/Stop/Reset Button за поне 5 секунди. Тогава ще Ви позволи да печатата, а статуса на главата ще е с удивителен знак.
4  LEADER Съвети и препоръки / Как да направим правилният избор за покупка на ... / Защо да си купим таблет? -: февруари 02, 2012, 12:40:47
Taблетите навлизат в компютърният свят като буря. Те са последната мода, която Ви дава възможност за достъп до интернет, е-майл, видео чат и възможност за заснемане на снимки и видео в движение. Тези мултимедийни устройства са направени да бъдат преносими, с малки размери бляскав дизайн. Те Ви дават и лесен контрол на функциите чрез touchscreen или писалка.  

Не зависими дали си студент, бизнесмен или просто обичаш технологиите, таблета има нещо за теб. Най-добрите устройства разполагат с чувствителен екран, които бързо възприема всяка ваша команда. Може да си водите бележки, изпращате бележки, да създавате документи или презентации където и когато си поискате. С вградената камера може да направите снимка в подходящият момент или дори да комуникирате чрез видео чат със всеки по света.  

Таблет: За какво да гледаме

Когато трябва да решите, кои таблет е най-подходящ за Вас, помислете малко за какво ще го използвате. Някои от таблетите предлагат повече забавни функции и екран с голяма резолюция, възможност за видео чат и повишени графични възможности. Други включват възможност за множество задачи, дълъг живот на батерията, както и множество входове и начина за достъп до интернет.

Ето и критериите според които може да изберете най-подходящият таблет за Вас.  

Характеристики
Тук ще разглеждаме главните функции на един таблет. Музикален плейър, възможност за видео чат, камера, GPS и дори вграден eReader са характеристики които ще намерите в няколко от топ моделите. Операционната система също трябва да се изследва за да се разбере сложността на интерфейса и навигацията в менютата.  

Hardware Хардуер

Хардуера е много важна част от Вашите компютърни устройства, и е важно да знаете какво е достъпно за Вас. Когато избирате таблет, трябва да се погледне процесора и да се уверите, че той може да Ви предостави скоростта от която имате нужда. Важно е да се знае и количеството памет. Особено ако имате намерение да съхранявате вашата колекция от музика, снимки и видео.

Дисплей

Дисплеят прави това устройство уникално сравнявайки го с другите комуникационни устройства. Задължителен е бързо реагираш touchscreen, в комбинация с голяма резолюция на дисплея, особено за гледане на снимки , филми и дори игри. Малкият размер е първостепенно за добър таблет. И въпреки, че определено искате изтънчен дизайн, трябва да решите дали искате по-голям дисплей или по-преносим продукт.    

 Лесен за употреба

За да стане един таблен световноизвестен той трябва да бъде лесен за употреба. Някои продукти имат вградена стойка, която задържа продукта за по-лесна употреба. Други предлагат химикалка за лесна навигация, особено ако не искате да използвате пръстите си през цялото време. Но най-важно е таблета да остане лесен за употреба така, че дори новак да не изпитва трудности.

  

Ако комбинираме всички тези елементи заедно ще получим съвършеното електронно устройство, което ви дава достъп до това което искате когато го поискате. Изберете подходящият за Вас тук: http://leader.vratza.com/bg/tableti1/
Страници: [1]
+- Последни Теми
Цифрова телевизия LEADER by skameykin22
януари 17, 2018, 11:55:50

Как да изберем своя настолен Компютър by Mell
септември 26, 2017, 01:43:41

Промоция на касови апарати и електронни везни Профина by saitma
декември 15, 2016, 11:41:02

Продавам части за РС by IcoMC
септември 15, 2012, 01:28:42

НЕТБУК или ТАБЛЕТ – NETBOOK OR TABLET by printstream
февруари 08, 2012, 03:19:05

Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS by printstream
февруари 07, 2012, 03:18:20

Canon MP-250 не пуска мастило след презареждане by printstream
февруари 07, 2012, 10:33:51

Защо да си купим таблет? by Николай Александров
февруари 03, 2012, 12:29:07

Въстановяване на данни. by инж. Михаил П. Михайлов
януари 30, 2012, 01:46:55

Възможни грешки при PPPoE by Николай Александров
януари 27, 2012, 06:08:15


Facebook Comments
Powered by EzPortal
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!