Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Последните публикации на: инж. Михаил П. Михайлов
Forum LEADER Computers
септември 19, 2020, 07:26:09 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Лятна ИНТЕРНЕТ промоция! -> Заплащате 5 месечни такси ползвате 6, плащате 10 ползвате 12 месеца
 
  Начало Forum Помощ Търси Вход Регистрация  
+-+-
Промо

+- Потребител
Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?
+- Статистика
Members
Total Members: 131
Latest: cveti92.
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 37
Total Topics: 32
Most Online Today: 11
Most Online Ever: 86
(декември 09, 2013, 11:03:18 )
Users Online
Members: 0
Guests: 11
Total: 11
  Покажи публикации
Страници: [1]
1  LEADER Помогнете / Софтуерни въпроси / Въстановяване на данни. -: януари 30, 2012, 01:46:55
 Твърдият диск е критичен елемент на системата, защото е една от малкото механично-движещи се части на компютъра и при повреда в механиката или електрониката, на практика могат да бъдат загубени всички данни, които се съхраняват там – снимки, файлове, папки, архиви, електронни писма и цели бази данни.


Съветваме ви при проблем с твърдия диск – странни шумове, сини екрани, невъзможност за стартиране на операционната система, черен екран, удар, заливане с течност, пожар или други обстоятелства – не експериментирайте сами върху диска. Това само може да усложни проблема. Вместо това се доверете на нашия опит.

С нашата БЕЗПЛАТНА ДИАГНОСТИКА ще получите актуална информация за състоянието на данните си. Услугите, които предлагаме, са:

• Възстановяване на файлове и информация, които са били случайно или съзнателно изтрити от съответните носители - твърди дискове, дискети, CD, DVD, Flash-дискове, мултимедийни карти и др.
• Възстановяване на случайно или съзнателно изтрити електронни писма, пощенски и счетоводни бази данни, в резултат на срив в работата на програмите или токов удар.
• Възстановяване на информация при повреда или разрушаване на файловата система, след форматиране или изтриване на дяловете на твърдия диск.

Ценова листа: http://leader.vratza.com/index.php?lang=bg&x=serviz
2  LEADER Интернет и Телевизия / Интернет по кабел / Как се извършва настройката на връзката под Windows Vista/7? -: януари 27, 2012, 03:39:55
 
Как се извършва настройката на връзката към LEADER под Windows Vista/7?


Стъпка 1. Отворете Start -> Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center
Стъпка 2. Натиснете "Set up a connection or network"
Стъпка 3. Изберете "Connect to the Internet"
Стъпка 4. Натиснете "Next"

Стъпка 5. Натиснете "Broadband (PPPoE)"

Стъпка 6. Въведете потребителско има и парола
Стъпка 7. Поставете отметка, за да запомни паролата
Стъпка 8. Поставете отметка, по този начин всички потребители на този компютър ще могат да използват връзката към интернет
Стъпка 9. Натинете "Connect"

Стъпка 10. Натиснете "Set up the connection anyway"
Стъпка 11. Отворете Start -> Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Manage network connections
Стъпка 12. Натиснете "Broadband Connection"
Стъпка 13. Натиснете "Properties"
Стъпка 14. Въведете в полето "Service name" vr
Стъпка 15. Натиснете "OK"
Стъпка 16. Натиснете "Connect"

 
3  LEADER Принтери и консумативи / Зареждане на консумативи / Често задавани въпроси -: януари 27, 2012, 11:36:48
Какво е тонер?

Тонерът представлява прахообразна субстанция, използвана от лазерни принтери и копирни машини, която формира текстове и изображения върху принтерна и копирна хартия. Състав: микроскопични полимерни частици и пигмент, които в резултат на статичния си заряд имат магнитни свойства.Как да съхранявам тонер касетите си?

Консумативите на производителя обикновено са в кутии. Заредените/Рециклирани  консумативи от нас са запечатани в непромокаеми найлонови пликове. Без значение дали тонер касетата е от производител или съвместима, не я излагайте на висока температура, влага или светлина. Съхранявайте я в опаковката й, докато се наложи нейната инсталация в принтера Ви.Какво представлява „презареждането“ на тонер касета?

„Презареждането“ представлява почистване на тонер касетата от отпадачен тонер, смазване на контактните точки и зареждането й с тонер.

Цени за зареждане на тонер касети: http://leader.vratza.com/index.php?lang=bg&x=retsiklirane-toner-kaseti


Какво представлява „рециклирането“ на тонер касета?

„Рециклирането“ се състои в подмяна на всички компоненти на тонер касетата (барабан, почистващ нож, девелоперна ролка, магнитна ролка, дистанционни втулки, чип и др.), смазване на контактните точки и зареждането й с тонер.
* С цел икономи понякога се спестява подмяна на магнитна ролка, дистанционни втулки, чип.

Цени за рециклиране на тонер касети:http://leader.vratza.com/index.php?lang=bg&x=retsiklirane-toner-kasetiЗащо и кога се налага подмяна на компонентите в тонер касетата?

Както всеки механизъм, така и компонентите в тонер касетата се амортизират. Подмяна на износените части в нея се налага, за да се избегнат негативни ефекти при печата като бели линии, блед печат, черни точки, фон и т.н.Какво е „ресурс“?

Рвсурс  се нарича броят на копията при 5% покритие на страница с формат А4, които тонер касетата трябва да изпечата преди да се наложи тя да бъде  презаредена или рециклирана.Какво означава „5% покритие на страница с формат А4“?

„5% покритие на страница с формат А4“ се равнява на 31 машинописни реда с 60 символа на ред.Какво е „чип“ на тонер касета?

„Чип“ на тонер касета е електронно устройство, което отчита употребеното количество тонер и броя изпечатани страници според процента на покритието им. Той индикира, когато тонерът Ви свършва и касетата трябва да бъде заредена. Не всички тонер касети имат чип.Какво е „стартова тонер касета“?

Това е тонер касета с по-малък резус /най-често 50%/ . Обикновено стартова тонер касета получавате с принтера, когато го закупувате.Може ли от „стартова тонер касета“ да се зарежда  със стандартен резус?

Това зависи от производителя на касетата и нейния модел. При някои тонер касети може, при други—не, защото контейнерът за тонер не позволява зареждането на тонер касетата с достатъчно количество тонер. В този случай възможно решение на проблема е зареждането й с по-малко количество тонер на по-ниска цена.Каква е разликата между малка и голяма тонер касета?

Разликата е в резуса на тонер касетата. Малката тонер касета се зарежда с по-малко тонер и е за по-малък брой копия отколкото голямата тонер касета.Отпада ли гаранцията на принтера, ако той работи със заредени консумативи?

Категорично не, тъй като гаранцията е свързана с нормалната работа и експлоатация на печатащото устройство. Решението какъв консуматив да ползва потребителят зависи изцяло от него. Г-н

Джотуони, вицепрезидент на HP, казва:

    Нашите тонер касети са създадени така, че да могат да бъдат презареждани с тонер и използвани отново! Желая отговорно да заявя, че рециклиращата индустрия има право да съществува и потребителят има право на избор!Ще изпечатам ли същия брой копия със заредена тонер касета, колкото получавам с консуматив на производител?

Екипът на LEADER Computers Ви гарантира, че ще получите най-малко същия брой копия, след като заредите своята тонер касета. Много от нашите клиенти споделят, че печатат повече страници след като заредят касетата си.Качеството на печатните ми копия е лошо. Как мога да разбера дали проблемът е в принтера или в тонер касетата?

Сменете тонер касетата и изпечатайте няколко страници. Ако проблемът все още е на лице, най-вероятно причината е в принтера. Ако копията Ви са с високо качество, проблемът е бил в тонер касетата. И в двата случая можете да се свържете с нашия офис за повече информация и помощ.
За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/Току що сложих пълна тонер касета, а принтерът все още индикира, че няма тонер. Какво да правя?

Някои тонер касети имат чип и проблемът може да е в него. Други имат предпазител, който също е възможно да даде дефект. И в двата случая, можете да се свържете с нашия офис и техник от екипа на LEADER Computers ще Ви помогне.

За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/Как да се справя с наличие на малки черни точки по печатното копие?

Обикновено малките черни точки са в резултат на износен барабан или PCR. Тонер касетата Ви трябва да бъде заменена с нова или да бъде рециклирана.Какво да правя, ако има черни линии по печатното копие?

Възможна причина е замърсен коротрон. Това е тънка метална жица в принтера или касетата, която играе важна роля при отпечатване на изображението. За да се премахне този негативен ефект при печат, коротронът трябва да се почисти. Можете да се свържете с офиса ни за помощ или сами да го сторите, но трябва да сте много внимателни, защото коротронът лесно може да бъде скъсан.Защо се получават бели ивици на печатното ми копие? В принтера или в тонер касетата е проблемът?

Причините може да са различни. Обикновено белите линии, както и избледняването на печата, е индикатор, че тонерът Ви свършва. Касетата трябва да бъде заменена с нова или да се стриймира. И тук, както при проблема с черните ивици, може да е замърсен коротронът. Друга възможна причина за появата не бели ивици е замърсяване на оптиката на принтера Ви. В този случай проблемът не е в тонер касетата. Трябва да се направи профилактика на печатащото Ви устройство.
Защо се получава фон при отпечатване на текста?

Причините може да са много. Най-често срещаната -  „пресечен“ тонер. Свържете се с нашият офис и техник на LEADER Computers ще Ви помогне проблемът да бъде отстранен. По-рядко срещана, но не изключена възможност за възникване на фон е използването на влажна или твърде дебела хартия. Съблюдавайте изискванията на производителя на принтера Ви относно размерите на хартията, с която устройството Ви може да работи.Защо трябва да правя профилактика на принтера си?

Наличието на негативни ефекти в качеството на печат не винаги е по вина на консуматива или хартията. Прах, тонер и различни частици от заобикалящата ни среда попадат всекидневно в механиката на Вашия принтер. За да се ограничи максимално възможността за лош печат по вина на печатащото Ви устройство, препоръчително е да правите профилактика на принтера си средно на всеки 6 месеца. Може да се налага процедурата да се извършва и по-често—в зависимост от интензитета на печат на устройството Ви.

Ценоразпис сервизни услуги:http://leader.vratza.com/bg/serviz/Какво е "пресечен тонер"?

Тъй като тонерът е химикал, "пресечен тонер" се получава, когато се смесят два разнородни тонера (химикала) - например, от различни производители. Най-често срещаният негативен ефект в резултат на "пресечен тонер" е фонът на печатното изображение.Исках да изпринтирам един документ, но от принтера излязоха бели листи. На какво се дължи това?

Някои тонер касети имат предпазен уплътнител, който не позволява на тонера да се разсипе при съхранение и/или транспортиране. Преди инсталация на касетата в печатащото Ви устройство, този уплътнител трябва да се отстрани. Уверете се, че сте го направили.Каква е причината да има двоен образ на печатните ми копия?

В някои случаи този негативен ефект е по вина на консуматива. В други, проблемът е в изпичащата секция на печатащото устройство ("печката"). И в двата случая можете да се свържете с офиса ни и техник от екипа на LEADER Computers ще Ви помогне.

За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/Принтерът поема по повече от един лист. Каква е причината?

Една от възможните причини за това е повреда в сепарацията на хартията. В този случай трябва да бъде подменена поемащата ролка на Вашето печатащо устройство. Друга възможна причина е употребата на влажна и/ или неподходяща хартия. Моля, съблюдавайте предписанията на производителя на Вашия принтер за размерите и големината на използваната медиа.Как да разреша проблема си със засядаща в принтера хартия?


Свържете се с нашия офис и техник от екипа на LEADER Computers ще Ви помогне. Възможните причини са предимно в печатащото Ви устройство (развалена сепарация на хартията, износени ролки в изпичащата секция, остатък от заседнал преди лист и т.н.), поради което се налага намеса на сервизен техник. Друга възможна причина е използването на неподходяща хартия (влажна , много тънка, много твърд картон и т.н.). Моля, съблюдавайте предписанията на производителя на Вашия принтер за размерите и големината на използваната медиа.
За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/На какво се дължи зацапването на тонера и недоброто му фиксиране върху листа?

Това обикновено е в резултат на повреда в изпичащата секция на печатащото Ви устройство (“печката”). Принтерът Ви трябва да бъде диагностициран от сервизен техник. Свържете се с нашия офис и екипът на LEADER Computers ще Ви асистира.4  LEADER Интернет и Телевизия / Интернет по кабел / Престоящи профилактики по мережа на ЛИДЕР -: януари 09, 2012, 10:59:43
Поради планови прекъсвания на  ЧЕЗ е възможно прекъсване на услугите ни поради липса на ел. захранване

Запланувани прекъсвания:
На 12.01.2012 г. /09.30-10.30 ч./ - гр. Враца – ж.к. "Дъбника",  бл. 144 и бл. 145.
На 12.01.2012 г. /10.30-11.00 ч./ - гр. Враца - ОПСО, aгромашини, база „ГУСВ”, Чифлика, блокове 26, 27, 35, 135, 32, 33, 139, у-ще "Д. Тодоров", РУМ,  Т-маркет, фурна "Гергана", фурна до бл. 38, блокове 34, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 132, РБО, Ученически комплекс.
5  LEADER Интернет и Телевизия / Интернет по кабел / Новогодишен подарък за всички абонати! -: декември 22, 2011, 08:52:16

6  LEADER Съвети и препоръки / Как да направим правилният избор за покупка на ... / Навигация GPS избор съвет и препоръка -: август 21, 2011, 09:20:01
!
7  LEADER Принтери и консумативи / Firmware ресет или нов модифициран / Какво е firmware подмяна и за какво се ползва ? -: август 16, 2011, 02:15:48
Много от Вас най-вероятно са чували за "Firmware". Това представлява една микропрограма вградена във вашето устройство. Такива програмки имат всички устройства, включително мобилният телефон, MP3 плеъра, лаптопа..... Тази програма кара всичките компоненти на вашето устройство да работя в синхрон, по възможно най-добрият начин.

Обновяване на фърмуер (firmware) означава препрограмиране на вече съществуващ фърмуер намиращ се на временната памет. По този начин презаредени консумативи могат да се използват във Вашите принтери. Запомнете, това препрограмиране може да се прави само на новата серия принтери Samsung и Xerox.

Препрограмирането на фърмуера не е винаги необходимо след като се свърши консумативът Ви. Но обикновеният потребител, като нас, иска да спести пари вместо да закупува нов консуматив. Чрез смяна на фърмуер, няма да има нужда да закупувате нов консуматив, защото принтера вече ще позволява използването на старият Ви. С напредване на технологиите повечето компании производители на печатащи устройства започнаха да поставят чипове на консумативи. Целта на чипа е да прекрати прекомерното използване на оригиналните консумативи. Ето защо след достигане на определeн брой копия, принтерът няма да позволява печатането. И докато до скоро нямаше проблем да се подмени чипа, или дори да не се слага, за да продължите печата, то в новите устройства започнаха да се слагат много добре кодирани чипове, които трудно могат да се дублират. Дори и да се намерят на пазара то тези чипове са с висока цена.
Професионалистите в този бизнес, решават проблема с чиповете чрез препрограмиране на фърмуер. Така без да се навлиза в технически подробности, Вие ще спестите пари и ще използвате старите консумативи.

Ето какво трябва да направите за да накарате Вашият принтер да печата отново, без да закупувате нов консуматив.

1. Презаредете Вашата използвана тонер касета
2. Махнете чипа от Вашата касета
3. Закупeте си фърмуер от тук: www.leaderbg.net
4. Поставете консуматива в принтера
5. Свържете принтера с компютъра
6. Инсталирайте фърмуер
8  LEADER Съвети и препоръки / Принтер избор съвет и препоръка / Избор на лазерен принтер -: август 14, 2011, 06:07:15
Лазерните принтери завзимат все по-голям дял на пазара благодарени е свойте предимства:


•   Ниска себестойност на копието;
•   Бърз пачат; /За разлика от матричните/
•   Малки размери;
•   Липсва проблема със запушване на главите /Редовен проблем на мастиленостуйните принтери/

При избора на принтер трябва да се запознаете със следните параметри и да прецените кой отговарят на вашите нужди:


Резолюция: Обикновено резолюцията на  лазерните принтери се изразява по отношение на DPI (Dots Per Inch). Колкото повече  DPI е , толкова по-качествено  е изображението.  Като правило, за печат на текс резолюция от  600x600dpi е напълно достатъчна, но  ако ще използвате вашия принтер за печат на графични изображения потърсете принтер с най-малко 1200x1200 резолюция.

Скорост на печат: Да поговорим за скорост на печат, помислете два важни аспекти, като PPM (печат на страници  в минута) и времето на лазереня принтер необходимо за отпечатване на първата страница. Ако, например, вие разполагате с един принтер във фирмата  и трябва да отпечатате 200 страници в даден момент, при принтер с  скорост  8-стр /мин ще отнеме около половин час. Същ брой страници могат да бъдат отпечатвани само за пет минути, ако използвате 35-стр / мин лазерен принтер.

Работа в мрежа:  Ако принтерът ще се използва от повече от един компютър може да помислите за закопуването на мрежови принтер. Той е снабден с мрежови интерфейс и се включва директно към локалната Ви мрежа. Ако изберете принтер без мрежови интерфей  може да го използвате като споделен но тогава копютърът към който е свързан ще трябва да работи непрекъснато за да приема заявките от другите компютри в мрежата и да ги предава към принтера.

Памет:  Вижте RAM капацитета  на принтера и дали има възможност за разширение. Ако ще печатите голями документи RAM-а е ключов параметър.

Размер и тегло на хартията: Помислете какъв рамер хартия ще използвате,  най-масовите са А4 210х197мм и А3 420х297мм. Теглото на хартията е показател за каква дебелина хартия може да премине през принтера, обикновената копирна хартия е 80-95гр/м2. Ако Ви се налага да печатите на картони търсете стойности над 120гр/м2

Тава за хартия:  Принтерът задължително има поне една тава с различен капацитет, проверете той отговаря ли на вашите нужди /да не се наложи всеки час да зареждате принтера с хартия/.
Някой модели имат втора , трета ...  тави и повече в който може да сложите различни цветове хартия или бланки с което ще си спестите ръчното подаване на хартия.
Понякога принтерите имат вход за ръчно подаване на еденичен лист. Това може да е много удобно за вас ако ви се налага да печатите върху множество бланки или различни цветове хартия но неразполагате с  нужният брой тави.

Месечно натоварване: Това е осреднен параметър за максималното натоварване не което може да подложите принтера.  Най-малките принтери започват от 5000стр месечно, преценете вие колко ще печатите средно месечно и търсете принтер отговарящ  на вашите нужди. Ако натоварването на принтера не е месечнобалансирано а пиково тогава търсете принтер поне със двойно по-голямо месечно натоварване.

 
Тонер касета:  Това е консумативът за печат на принтера. Основно при него трябва да провери за колко копия е проектиран (копията се клкулират при 5% запълване на листа), може ли да бъде зареждан/рециклиран и колко ще струва зареждането и коко струва оригинален косуматив.

Двустранен печат:
 Фукцията позволява на принтера да печати и от двете страни на листа. Моного полезна фукция бързо възвръщата своята инвестиция от икономия на харти.


9  LEADER Съвети и препоръки / Как да удължим живота на мастиленоструен принтер / Експлотация и съхранение на мастиленостр -: август 14, 2011, 04:18:47
На кратко за принцип на работа на мастиленоструен принтер:
При него мастилото буквално се изстрелва към листа хартия. Това се извършва от самата глава, където стои и резервоара с мастило.

Вариантите за изстрелване на мастилото са два, като основната цел, която трябва да се постигне, е налягане в дюзата, така че мастилото да бъде изтласкано навън. При първия, се използва пиезокристал, и когато му бъде подадено напрежение, той осцилира, с което се изтласква мастило извън дюзата и към хартията, отпечатвайки по този начин точка. За отпечатването на цветно изображение е необходимо наличието на три печатащи дюзи, по една за всеки основен цвят. Едно от предимствата на този метод е възможността за използване на по широк кръг мастила, поради факта че в този случай няма нагряване.

Експлотация и съхранение:
 • Ако имате финансовата възможност използвайте оригинален косуматив.
 • Печатете редовно с принтера с всичките му цветове. Примерно пускайте по една тестова страница всяка седмица.
 • Включете принтера задължително към зануленя/заземеня разклонител в който е включен и компютърът. Важно!!! Задължително същия! Правилото важи за всякаква периферия свързана към компютъра
 • Не изключвайте принтера от тока. Някой модели принтери има вградена фукция за почистване и профилактика на дюзите и ако случайно забравите да печатите притера ща си направи профилактика.
 • Неоставайте принтера със свършил консумативи. Принтера няма да може да си направи профилкатиката на дюзата и мастилото ще засъхне и ще запуши дюзата.
 • Метод на съхранение: Поставете във вътрешността на принтера /не до метални елементи!/ напоена с вода гъбичка и поставете принтера в найлонова торбичка която я завържете така че влагата да се запази в нея, така опакованият принтер съхранявайте на хладно място /примерно мазе/.
10  LEADER Съвети и препоръки / Как да удължим живота на батерията на лаптопа. / Експлотация и съхранение на батерия -: август 14, 2011, 09:41:34
Експлотация и съхранение на литиево–йонни (Li-ion) батерия /Това е най-често срещаната батерия при лаптопите/.

 • Заредете новата батерия в продължение на 5-6 часа;
 • Не оставайте за дълго време (повече от седмица) изтощена батерията;
 • Веднъж месечно разредете батерията докрай след което я заредете за повече от четири часа;
 • Използвайте охладителна поставка за лаптопа. Топлината е голям враг за вашата батерия!
 • Ако се налага да не ползвате батерията дълго време, най-добрият начин за съхранение е като я заредите до ~80% опаковате я в херметично затворена торбичка и я поставите в хладилника. Внимание!!! На температура около 4-9 градуса. Когато се наложи да я ползвате оставете батерията да се климатизира за около 2 часа след което я поставете в лаптопа;
 • Незабравайте зимата лаптопа на неутоплявано место /примерно колата/ температурит емогат да паднат под -10 градуса;
 • Незабравайте лятото лаптопа в колата температурата вътре може да достигне до 60 градуса.

Удължаване на живота на батерията

След като разгледахме основните принципи за правилна експлоатация, нека да погледнем и някои от вариантите за удължаването на живота на батерията. Ето няколко съвета.
-   Намалете яркостта и така можете да си осигурите поне още десет минути автономна работа.
-   Изключете неизползваните устройства, като Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet адаптер и др.
-   Намалете активността на твърдия диск. За да направите това, първо извършвайте често дефрагментиране, като по този начин ще оптимизирате разположението на данните и съответно ще осигурите по-бързото им откриване. Освен това, ако добавите още памет, ще намалите нуждата от използване на виртуална памет на твърдия диск.
- Премахнете ненужните стартиращи се заедно с операционната система програми. По този начин ще спестите системна памет.
-      Затворете програмите, работещи на заден план, от рода на различни плеъри и всичко останало, което не е от критично значение, докато сте на батерия.
- Гледайте филмите от твърдия диск, а не от оптичното устройство. Колкото и енергия да изисква твърдият диск, CD и DVD устройствата го побеждават по консумация.
В крайна сметка, ако се грижите добре за батерията си, тя ще ви се отплати с възможно най-дългия експлоатационен период, на който е способна. Ако пътувате и ви се налага да работите продължително време в движение, можете да се замислите и за втора, допълнителна батерия.
11  LEADER Борса / Продавам / LEADER Продава -: август 14, 2011, 07:34:16
В нашият оказион okazion.leaderbg.net може да намерите:

Части за лаптоп: матрици, инвертори, дъна, памети, процесори, капаци, панти, конектори, клавиатури, оптични у-ва (CD-ROM, DVD), Твърди дискове и др.

Части за десктоп компютри:
процесори, дъна, памети, оптични у-ва (CD-ROM, DVD), Твърди дискове, захранвания и др.
12  LEADER Борса / Купувам / LEADER Купуваме употребявани части за лаптопи и десктоп к -: август 14, 2011, 07:19:41
В нашият сервизен център може да оставите ненужните Ви компоненти. Ние ще ги изтестваме, оценим и ще Ви предложим цена за тях.
13  LEADER Съвети и препоръки / Как да удължим живота на батерията на лаптопа. / Първоначално зареждане на новата батерия. -: август 14, 2011, 01:31:46
За начало да разясним, че има три основни типа батерия в зависимост от материала от който са произведени.

  • Никел Кадмий (NiCd) - това са първите презареждащи се батерии за лаптопи. Те са евтини, но имат един основен проблем - т. нар. „memory effect”, който изисква да се грижите добре за батериите, за да можете да ги използвате по най-ефективния възможен начин. NiCd трябва да бъдат напълно разредени преди зареждане, за да постигнете максималния им капацитет.
  • Никел Метал Хидрид (NiMH) – бележат голямо подобрение, що се отнася до мощност, надеждност, цена, сигурност и капацитет. И при тях е налице споменатият проблем, но не в такава степен. Този вид батерии все още може да бъде открит при старите модели лаптопи.
  • Литий Йон (Li-ion) в момента са най-популярното решение, тъй като “memory effect” е напълно елиминиран. Освен това са по-леки, в сравнение с предишните два типа батерии.

    Новите батерии идват обикновено незаредени и изискват напълно зареждане преди употреба. NiCad и NiMH батериите обикновено трябва да бъдат зареждани около 16 часа, докато при при Li-ion времето е между пет и шест часа. Също така, за да достигнат до нормалния си режим, батериите се нуждаят от цикъли на разреждане/зареждане, обикновено между два и четири пъти. Задължително прочетете книжката, която идва с преносимия компютър, за да се убедите дали производителят не предлага по-различен начин за привеждане на батериите в максимално ефективно състояние.
     Когато зареждате батерията за първи път, индикаторът може да покаже, че процесът е приключил само след 10-15 минути. Това е нормално при презареждащите се батерии. Новите батерии са трудни за зареждане от устройството, тъй като никога не са били напълно заредени, както и не са „мъртви при пристигането”. Понякога устройството за зареждане може да спре да зарежда новата батерия, преди тя да бъде напълно заредена - ако това се случи, махнете батерията и я поставете отново, за да “рестартирате” цикъла на зареждане. Това може да се повтори няколко пъти през първото зареждане на батерията, но няма място за притеснение.
  След като веднъж приключите първоначалното зареждане на батерията, при последващата експлоатация също трябва да спазвате определени правила. Например, NiCad батериите трябва първо да бъдат напълно разредени и след това да ги заредите, също напълно. Ако по някаква причина това условие не бъде изпълнено, значително ще намалите живота на батерията.
  Тъй като „ефектът на паметта” е незначителен при NiMH батериите, а Li-ion нямат въобще такъв проблем, не се изисква спазване на специална техника при презареждането им.
  14  LEADER Съвети и препоръки / Как да удължим живота на лазерен принтер / Бяхме ли Ви полезни? -: август 13, 2011, 10:45:24
  Надяваме се, че сме Ви били полезни!
  Страници: [1]
  +- Последни Теми
  Цифрова телевизия LEADER by skameykin22
  януари 17, 2018, 11:55:50

  Как да изберем своя настолен Компютър by Mell
  септември 26, 2017, 01:43:41

  Промоция на касови апарати и електронни везни Профина by saitma
  декември 15, 2016, 11:41:02

  Продавам части за РС by IcoMC
  септември 15, 2012, 01:28:42

  НЕТБУК или ТАБЛЕТ – NETBOOK OR TABLET by printstream
  февруари 08, 2012, 03:19:05

  Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS by printstream
  февруари 07, 2012, 03:18:20

  Canon MP-250 не пуска мастило след презареждане by printstream
  февруари 07, 2012, 10:33:51

  Защо да си купим таблет? by Николай Александров
  февруари 03, 2012, 12:29:07

  Въстановяване на данни. by инж. Михаил П. Михайлов
  януари 30, 2012, 01:46:55

  Възможни грешки при PPPoE by Николай Александров
  януари 27, 2012, 06:08:15


  Facebook Comments
  Powered by EzPortal
  Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!