Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Отпечатване - НЕТБУК или ТАБЛЕТ – NETBOOK OR TABLET

Forum LEADER Computers

LEADER Съвети и препоръки => Как да направим правилният избор за покупка на ... => Темата е започната от: printstream в февруари 08, 2012, 03:19:05Титла: НЕТБУК или ТАБЛЕТ – NETBOOK OR TABLET
Публикувано от: printstream в февруари 08, 2012, 03:19:05
Apple’s iPad е един от най-продаваните продукти на пазара за 2010 година. Преди да бъде пуснат на пазара, хората имаха огромен интерес към netbook компютрите. Изглежда, че сега интересът се е изгубил!

Какво е Netbook ?

Описание на netbook
Netbook компютрите са създадени да бъдат прости за употреба и леки на тегло, с основните функции на лаптоп и възможност за сърфиране в нета. Лекото тегло и малък размер го правят изключително лесен за носене. Въпреки това хората могат да не останат доволни от малкият екран и орязана конфигурация.  

Какво е Tablet?

Описание на Тablet
Таблета е компактно електронно устройство което ни предлага подобни функции като на компютър или лаптоп. Те разполагат с тъч скриин и са разработени за работа в интернет.

Netbook Vs Tablet PC: война на бъдещето
Netbooks и Tablets за еднакви в някои аспекти. Въпреки това са доста различни.

Сравнение:
Операционна система – повечето от netbook компютрите са базирани за Windows, дoкато таблетите използват Android OS.
Потребителски интерфейс – таблетите обикновено предоставят приложения които да могат да се управляват лесно с тъч скриин дисплея. Да, има netbook компютри с тъч скриин дисплей, но те все още продължават да имат интерфейс като лаптоп.
Хардуерна спецификация – Netbook компютрите са с по-добра конфигурация, ако го сравняваме с таблет. Таблетите нямат клавиатура и това е най-лошото. Да не се забравя, че клавиатурата го прави лек и компактен.  
Цена – цената на нетбука е по-ниска, може би защото производството на този вид технология е по-лесно. Таблетите са доста гореща оферта днес, от скоро са на пазара, това може би внася и още малко разлика в цената.
Кои е по-добър?
Предполагам различните хора ще имат различен вкус.
Таблетите могат да са много добър избор за хора които искат да имат бързо и впечатляващо устройство, което може да се управлява лесно чрез докосване  с пръст.
Въпреки това нетбук компютрите ще са отличен избор за хората които искат малък надежден лаптоп и имат нужда от клавиатура за да свършат по-бързо работата си.
Ако ме питате мен, аз съм като че ли повече за нетбук компютрите. Погледнете нашите предложения: http://leader.vratza.com/bg/tableti1/ (http://leader.vratza.com/bg/tableti1/)