Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Отпечатване - Canon MP-250 не пуска мастило след презареждане

Forum LEADER Computers

LEADER Принтери и консумативи => Зареждане на консумативи => Темата е започната от: printstream в февруари 07, 2012, 10:33:51Титла: Canon MP-250 не пуска мастило след презареждане
Публикувано от: printstream в февруари 07, 2012, 10:33:51
В отговор на въпрос на godech » Съб Фев 04, 2012 10:51 am

Заредих касетите и принтира идеално но от цветното пуска само жълтото а синьото и червено не,какъв би могъл да е проблема.Показва че тонер касетите са празни и мисля че това е проблема и не знам как да го излъжа че са пълни


Здравейте, това е нормално да се случва след като са презареждани със спринцовка. Проблема при Вас е в попаднал въздух в дюзите на печатащата мастилница. Дори и да има начин да накарате принтера да си мисли, че в главата има мастило, тя НЯМА да разпечатва. Решение на проблема може да намерите тук www.printstream.eu/viewtopic.php?f=3&t=11 (http://www.printstream.eu/viewtopic.php?f=3&t=11). По-долу ще опишем, защо се е получило и как да го отстраним, както и полезна информация за модела Canon MP 250 (цветен многофункционален мастилено-струен принтер):

Защо след презареждане на цветната глава някой от цветовете не печатат?
В цветните глави има три отделни контеинерчета. Всяко едно от тези контеинтерчета в запълнено с много добре абсорбираща гъбичка.

Презареждайки цветната глава се запълва точно това място. Проблема е, че когато си презареждате главата със спринцовка вкарвате въздух в гъбичките. Дори и да искате няма как да се предотврати това. По този начин се получава въздушен джоб между дюзите и мастилото, той не позволява мастилото да стиге до дюзите от където да се "изтрлеля" към хартията. На тази снимка добре се вижда ефекта от презареждане със спринцовка в обикновенна среда.

В най-лошият случай оставяйки дюзите без мастило води до изгарянето им. За да бъде презареждането ефективно е необходимо то да се прави във вакум. Така се гарантира, липсата на въздух, както и равномерното запълване с мастило от към печатащите дюзи. Ето за сравнение и снимки:

two_compair.jpg

Нядявам се сега да се разбира, защо два от цветовете Ви не пускат мастило.

Как да накараме цветната глава да печата с всички цветове?

След като разбрахме, че в главата има въздух и това е причината тя да не печата, ще трябва да направим няколко процедури. Като за начало може да се погледне тази тема www.printstream.eu/viewtopic.php?f=8&t=12 (http://www.printstream.eu/viewtopic.php?f=8&t=12). За да разберем кой от цветовете не е наред, вземете една мека салфетка и я притиснете кън печатащите дюзи за 3 секунди. Трябва да виждате много добър отпечатък и от трите цвята:

color_mark.jpg

При Вашият случай, мисля, че най-добре е да се поработи с вендузката от комплекта за презареждане, които сте си закупили. Ако нямате такава Ви показвам снимка:

ink_suck.jpg


1) Накиснете печатащите дюзи (2-4 мм от главата) в алкохол или спирт за 10 мин. Така ще сме сигорни, че няма засъхнало мастило в дюзите
2) Използвайте вендузата за да издърпате въздуха от картинката по-горе. В случай, че прилагаме тази процедура за цветна глава е добре за всеки цвят да се повтаря процедурата. За да издърпваме въздуха само от един цвят е необходимо дупките за пълнене с мастило на другите цветове да са затворени (залепете ги).
Това е разполоцението на цветовете за печатаща глава PG-511.

color_shem.jpg  
.
A ето и за PG-41:
color_shen41.jpg.


3) Продължавайте да дърпате със спринцовката докато не потече мастило. Издърпайте поне 1 мл мастило от всеки цвят.
4) Ако се наложи добавете още мастило след процедурите.

Повтаряйте стъпките докато на салфетката не се видят отпечатуци и от трите цвята.

Полезни съвети за Canon mp250 pixma Inkjet All-in-One Printer:
Принтера има вграден брояч на копията, които могад да се направят с една мастиленоструйна глава. След закопуване на нова той бива рестартиран автоматично в зависимост от модела на печатащата глава. За да може да се разпечатва с презареждани глави. Когато на монитора Ви изпише съобщение, че главата е празна задръжте бутона за отмяна на печат Resume/Stop/Reset Button за поне 5 секунди. Тогава ще Ви позволи да печатата, а статуса на главата ще е с удивителен знак.