Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Често задавани въпроси
Forum LEADER Computers
септември 29, 2020, 07:10:10 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: Лятна ИНТЕРНЕТ промоция! -> Заплащате 5 месечни такси ползвате 6, плащате 10 ползвате 12 месеца
 
  Начало   Forum   Помощ Търси Вход Регистрация  
+-+-
Промо

+- Потребител
Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?
+- Статистика
Members
Total Members: 131
Latest: cveti92.
New This Month: 0
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 37
Total Topics: 32
Most Online Today: 9
Most Online Ever: 86
(декември 09, 2013, 11:03:18 )
Users Online
Members: 0
Guests: 9
Total: 9
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Често задавани въпроси  (Прочетена 2513 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
инж. Михаил П. Михайлов
Administrator
LEADER Team
*****
Публикации: 14


Профил
« -: януари 27, 2012, 11:36:48 »

Какво е тонер?

Тонерът представлява прахообразна субстанция, използвана от лазерни принтери и копирни машини, която формира текстове и изображения върху принтерна и копирна хартия. Състав: микроскопични полимерни частици и пигмент, които в резултат на статичния си заряд имат магнитни свойства.Как да съхранявам тонер касетите си?

Консумативите на производителя обикновено са в кутии. Заредените/Рециклирани  консумативи от нас са запечатани в непромокаеми найлонови пликове. Без значение дали тонер касетата е от производител или съвместима, не я излагайте на висока температура, влага или светлина. Съхранявайте я в опаковката й, докато се наложи нейната инсталация в принтера Ви.Какво представлява „презареждането“ на тонер касета?

„Презареждането“ представлява почистване на тонер касетата от отпадачен тонер, смазване на контактните точки и зареждането й с тонер.

Цени за зареждане на тонер касети: http://leader.vratza.com/index.php?lang=bg&x=retsiklirane-toner-kaseti


Какво представлява „рециклирането“ на тонер касета?

„Рециклирането“ се състои в подмяна на всички компоненти на тонер касетата (барабан, почистващ нож, девелоперна ролка, магнитна ролка, дистанционни втулки, чип и др.), смазване на контактните точки и зареждането й с тонер.
* С цел икономи понякога се спестява подмяна на магнитна ролка, дистанционни втулки, чип.

Цени за рециклиране на тонер касети:http://leader.vratza.com/index.php?lang=bg&x=retsiklirane-toner-kasetiЗащо и кога се налага подмяна на компонентите в тонер касетата?

Както всеки механизъм, така и компонентите в тонер касетата се амортизират. Подмяна на износените части в нея се налага, за да се избегнат негативни ефекти при печата като бели линии, блед печат, черни точки, фон и т.н.Какво е „ресурс“?

Рвсурс  се нарича броят на копията при 5% покритие на страница с формат А4, които тонер касетата трябва да изпечата преди да се наложи тя да бъде  презаредена или рециклирана.Какво означава „5% покритие на страница с формат А4“?

„5% покритие на страница с формат А4“ се равнява на 31 машинописни реда с 60 символа на ред.Какво е „чип“ на тонер касета?

„Чип“ на тонер касета е електронно устройство, което отчита употребеното количество тонер и броя изпечатани страници според процента на покритието им. Той индикира, когато тонерът Ви свършва и касетата трябва да бъде заредена. Не всички тонер касети имат чип.Какво е „стартова тонер касета“?

Това е тонер касета с по-малък резус /най-често 50%/ . Обикновено стартова тонер касета получавате с принтера, когато го закупувате.Може ли от „стартова тонер касета“ да се зарежда  със стандартен резус?

Това зависи от производителя на касетата и нейния модел. При някои тонер касети може, при други—не, защото контейнерът за тонер не позволява зареждането на тонер касетата с достатъчно количество тонер. В този случай възможно решение на проблема е зареждането й с по-малко количество тонер на по-ниска цена.Каква е разликата между малка и голяма тонер касета?

Разликата е в резуса на тонер касетата. Малката тонер касета се зарежда с по-малко тонер и е за по-малък брой копия отколкото голямата тонер касета.Отпада ли гаранцията на принтера, ако той работи със заредени консумативи?

Категорично не, тъй като гаранцията е свързана с нормалната работа и експлоатация на печатащото устройство. Решението какъв консуматив да ползва потребителят зависи изцяло от него. Г-н

Джотуони, вицепрезидент на HP, казва:

    Нашите тонер касети са създадени така, че да могат да бъдат презареждани с тонер и използвани отново! Желая отговорно да заявя, че рециклиращата индустрия има право да съществува и потребителят има право на избор!Ще изпечатам ли същия брой копия със заредена тонер касета, колкото получавам с консуматив на производител?

Екипът на LEADER Computers Ви гарантира, че ще получите най-малко същия брой копия, след като заредите своята тонер касета. Много от нашите клиенти споделят, че печатат повече страници след като заредят касетата си.Качеството на печатните ми копия е лошо. Как мога да разбера дали проблемът е в принтера или в тонер касетата?

Сменете тонер касетата и изпечатайте няколко страници. Ако проблемът все още е на лице, най-вероятно причината е в принтера. Ако копията Ви са с високо качество, проблемът е бил в тонер касетата. И в двата случая можете да се свържете с нашия офис за повече информация и помощ.
За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/Току що сложих пълна тонер касета, а принтерът все още индикира, че няма тонер. Какво да правя?

Някои тонер касети имат чип и проблемът може да е в него. Други имат предпазител, който също е възможно да даде дефект. И в двата случая, можете да се свържете с нашия офис и техник от екипа на LEADER Computers ще Ви помогне.

За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/Как да се справя с наличие на малки черни точки по печатното копие?

Обикновено малките черни точки са в резултат на износен барабан или PCR. Тонер касетата Ви трябва да бъде заменена с нова или да бъде рециклирана.Какво да правя, ако има черни линии по печатното копие?

Възможна причина е замърсен коротрон. Това е тънка метална жица в принтера или касетата, която играе важна роля при отпечатване на изображението. За да се премахне този негативен ефект при печат, коротронът трябва да се почисти. Можете да се свържете с офиса ни за помощ или сами да го сторите, но трябва да сте много внимателни, защото коротронът лесно може да бъде скъсан.Защо се получават бели ивици на печатното ми копие? В принтера или в тонер касетата е проблемът?

Причините може да са различни. Обикновено белите линии, както и избледняването на печата, е индикатор, че тонерът Ви свършва. Касетата трябва да бъде заменена с нова или да се стриймира. И тук, както при проблема с черните ивици, може да е замърсен коротронът. Друга възможна причина за появата не бели ивици е замърсяване на оптиката на принтера Ви. В този случай проблемът не е в тонер касетата. Трябва да се направи профилактика на печатащото Ви устройство.
Защо се получава фон при отпечатване на текста?

Причините може да са много. Най-често срещаната -  „пресечен“ тонер. Свържете се с нашият офис и техник на LEADER Computers ще Ви помогне проблемът да бъде отстранен. По-рядко срещана, но не изключена възможност за възникване на фон е използването на влажна или твърде дебела хартия. Съблюдавайте изискванията на производителя на принтера Ви относно размерите на хартията, с която устройството Ви може да работи.Защо трябва да правя профилактика на принтера си?

Наличието на негативни ефекти в качеството на печат не винаги е по вина на консуматива или хартията. Прах, тонер и различни частици от заобикалящата ни среда попадат всекидневно в механиката на Вашия принтер. За да се ограничи максимално възможността за лош печат по вина на печатащото Ви устройство, препоръчително е да правите профилактика на принтера си средно на всеки 6 месеца. Може да се налага процедурата да се извършва и по-често—в зависимост от интензитета на печат на устройството Ви.

Ценоразпис сервизни услуги:http://leader.vratza.com/bg/serviz/Какво е "пресечен тонер"?

Тъй като тонерът е химикал, "пресечен тонер" се получава, когато се смесят два разнородни тонера (химикала) - например, от различни производители. Най-често срещаният негативен ефект в резултат на "пресечен тонер" е фонът на печатното изображение.Исках да изпринтирам един документ, но от принтера излязоха бели листи. На какво се дължи това?

Някои тонер касети имат предпазен уплътнител, който не позволява на тонера да се разсипе при съхранение и/или транспортиране. Преди инсталация на касетата в печатащото Ви устройство, този уплътнител трябва да се отстрани. Уверете се, че сте го направили.Каква е причината да има двоен образ на печатните ми копия?

В някои случаи този негативен ефект е по вина на консуматива. В други, проблемът е в изпичащата секция на печатащото устройство ("печката"). И в двата случая можете да се свържете с офиса ни и техник от екипа на LEADER Computers ще Ви помогне.

За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/Принтерът поема по повече от един лист. Каква е причината?

Една от възможните причини за това е повреда в сепарацията на хартията. В този случай трябва да бъде подменена поемащата ролка на Вашето печатащо устройство. Друга възможна причина е употребата на влажна и/ или неподходяща хартия. Моля, съблюдавайте предписанията на производителя на Вашия принтер за размерите и големината на използваната медиа.Как да разреша проблема си със засядаща в принтера хартия?


Свържете се с нашия офис и техник от екипа на LEADER Computers ще Ви помогне. Възможните причини са предимно в печатащото Ви устройство (развалена сепарация на хартията, износени ролки в изпичащата секция, остатък от заседнал преди лист и т.н.), поради което се налага намеса на сервизен техник. Друга възможна причина е използването на неподходяща хартия (влажна , много тънка, много твърд картон и т.н.). Моля, съблюдавайте предписанията на производителя на Вашия принтер за размерите и големината на използваната медиа.
За контакти: http://leader.vratza.com/bg/za-nas/На какво се дължи зацапването на тонера и недоброто му фиксиране върху листа?

Това обикновено е в резултат на повреда в изпичащата секция на печатащото Ви устройство (“печката”). Принтерът Ви трябва да бъде диагностициран от сервизен техник. Свържете се с нашия офис и екипът на LEADER Computers ще Ви асистира.« Последна редакция: януари 27, 2012, 03:28:29 от Николай Александров » Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

+- Последни Теми
Цифрова телевизия LEADER by skameykin22
януари 17, 2018, 11:55:50

Как да изберем своя настолен Компютър by Mell
септември 26, 2017, 01:43:41

Промоция на касови апарати и електронни везни Профина by saitma
декември 15, 2016, 11:41:02

Продавам части за РС by IcoMC
септември 15, 2012, 01:28:42

НЕТБУК или ТАБЛЕТ – NETBOOK OR TABLET by printstream
февруари 08, 2012, 03:19:05

Система за непрекъснато подаване на мастило-CISS by printstream
февруари 07, 2012, 03:18:20

Canon MP-250 не пуска мастило след презареждане by printstream
февруари 07, 2012, 10:33:51

Защо да си купим таблет? by Николай Александров
февруари 03, 2012, 12:29:07

Въстановяване на данни. by инж. Михаил П. Михайлов
януари 30, 2012, 01:46:55

Възможни грешки при PPPoE by Николай Александров
януари 27, 2012, 06:08:15


Facebook Comments
Powered by EzPortal
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!