Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/leaderbg/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Отпечатване - Какво е firmware подмяна и за какво се ползва ?

Forum LEADER Computers

LEADER Принтери и консумативи => Firmware ресет или нов модифициран => Темата е започната от: инж. Михаил П. Михайлов в август 16, 2011, 02:15:48Титла: Какво е firmware подмяна и за какво се ползва ?
Публикувано от: инж. Михаил П. Михайлов в август 16, 2011, 02:15:48
Много от Вас най-вероятно са чували за "Firmware". Това представлява една микропрограма вградена във вашето устройство. Такива програмки имат всички устройства, включително мобилният телефон, MP3 плеъра, лаптопа..... Тази програма кара всичките компоненти на вашето устройство да работя в синхрон, по възможно най-добрият начин.

Обновяване на фърмуер (firmware) означава препрограмиране на вече съществуващ фърмуер намиращ се на временната памет. По този начин презаредени консумативи могат да се използват във Вашите принтери. Запомнете, това препрограмиране може да се прави само на новата серия принтери Samsung и Xerox.

Препрограмирането на фърмуера не е винаги необходимо след като се свърши консумативът Ви. Но обикновеният потребител, като нас, иска да спести пари вместо да закупува нов консуматив. Чрез смяна на фърмуер, няма да има нужда да закупувате нов консуматив, защото принтера вече ще позволява използването на старият Ви. С напредване на технологиите повечето компании производители на печатащи устройства започнаха да поставят чипове на консумативи. Целта на чипа е да прекрати прекомерното използване на оригиналните консумативи. Ето защо след достигане на определeн брой копия, принтерът няма да позволява печатането. И докато до скоро нямаше проблем да се подмени чипа, или дори да не се слага, за да продължите печата, то в новите устройства започнаха да се слагат много добре кодирани чипове, които трудно могат да се дублират. Дори и да се намерят на пазара то тези чипове са с висока цена.
Професионалистите в този бизнес, решават проблема с чиповете чрез препрограмиране на фърмуер. Така без да се навлиза в технически подробности, Вие ще спестите пари и ще използвате старите консумативи.

Ето какво трябва да направите за да накарате Вашият принтер да печата отново, без да закупувате нов консуматив.

1. Презаредете Вашата използвана тонер касета
2. Махнете чипа от Вашата касета
3. Закупeте си фърмуер от тук: www.leaderbg.net (http://www.leaderbg.net)
4. Поставете консуматива в принтера
5. Свържете принтера с компютъра
6. Инсталирайте фърмуер